Bygg Sverige som småföretagare

6 October, 2021by Stefan Karlsson

Yrken har utvecklats på många olika sätt genom åren. Ett tydligt sätt att se detta är hur samhället har industrialiserats och det blivit mer och mer storskalig produktion. Inte minst när det kommer till produkter. Från bagare till industrialiserade bagerier. Från slaktare till storskaliga slakterier. Från skräddare till enorma klädkedjor som bara säljer på nya saker. Ja det har utan tvekan skett en förändring. Men därför behövs också en balans. En balans som du kan vara med att bygga upp med tusentals andra varje år som väjer att starta företag. Med nya affärsidéer som inleder småskalig produktion och bygger upp ett Sverige av småföretagare. Genom att starta företag är du med och bildar fler företag med mindre maskineri produktion som skapar många fler jobb.

För dig som tror på det du gör

Du som är med på tåget och fattar beslut om att starta företag som en heltidssysselsättning har antagligen också en affärsidé som du tror på. Det är trots allt en stor satsning du gör. Det kan vara ditt livs största. Därför är det viktigt att det blir rätt beslut från början och att du får bästa möjliga start på ditt företagande. Du ska vara med och bygga ett land. Det är ingen liten utmaning du tar dig an. Men garanterat en spännande och rolig sådan.

När du kan din affärsidé ska du tänka ut ett flertal andra saker också. Du måste för visso välja företagsform och registrera F-skatt. Men du måste också veta hur du ska finansiera uppstarten av verksamheten innan den blir självförsörjande. Har du tillräckligt med pengar undansparade är det förstås bra. Men om du inte har det måste du lösa det på något annat sätt. Det kan du göra på flera olika sätt. Banklån är ett alternativ. Men se till att hitta ett med villkor som passar dig. Du vill inte försätta företaget i skulder som det aldrig kommer ur.

Olika sätt att finansiera affärsverksamheten när du ska starta företag

Möjligheten finns också att finansiera verksamheten med en affärsängel och riskkapital. En investerare är inte fel att ta hjälp av så länge det finns skäl till att göra så. Det kan vara exempelvis på grund av att du känner ett behov av kapital, kompetens av någon form eller kontakter som du saknar. Investerare har ofta egen erfarenhet av att driva företag och möjlighet att bistå med ett bra kontaktnät.

Om inget av dessa finansieringsalternativ ligger dig i smaken kan du alltid pröva på crowdfunding. Då tar du hjälp av många små långivare som bidrar till potten. Om det låter intressent kan du läsa mer om hur crowdfunding går till här.

Det finns många sätt att finansiera uppstarten av ett företag och vi har bara nämnt några. Det kan också finnas många skäl till att du behöver finansiering. Du kanske ska bilda aktiekapital exempelvis och behöver hjälp att finansiera de 25 000 kronor som krävs i aktiekapital när du ska starta upp. Om du vill lära dig mer och få hjälp att komma igång med ett aktiebolag kan Svensk bolagsförmedling hjälpa dig med rådgivning. Du kommer i kontakt med dem här.

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.