Få råd att starta företag med affärsängel

7 October, 2021by Stefan Karlsson0

När du är i startgroparna av att starta företag är det inte ovanligt att du söker efter en praktisk och smidig lösning för att finansiera uppstarten av verksamheten. Du vet att det inte får kosta för mycket men är mer osäker på hur du ska gå till väga. Ett alternativ för att komma igång med en bra affärsidé är att ta hjälp från en så kallad affärsängel. Men för den okunnige företagaren kan detta vara ett främmande begrepp. Det kan leda till att många som vill starta företag backar ur istället för att ta reda på vad en affärsängel egentligen gör.

Affärsänglar.

Affärsänglar är inte änglar som flyger ner från himlen eller några sagodjur. De är privatpersoner som investerar i företag. De går in i företag som ett stöd när det finns ett behov av detta. Det kan finnas olika typer av stöd som en affärsängel bidrar med. I nystartade företag är det inte ovanligt att de satsar pengar och kunskap. Förutsatt att de ser en potential i företaget som en växande verksamhet. Du måste alltså ha en bra affärsidé som någon nappar på om du ska fånga upp affärsänglar. Utöver kapital kan du som företagare via affärsängeln få tillgång till kompetens och nyttiga kontakter. Det är ofta mycket värt när du ska bygga upp företaget på både lång och kort sikt.

En affärsängel har ofta själv erfarenhet av att driva företag. De har arbetat hårt själva för att ha kapital att investera i din verksamhet. Om ditt företag går bra kan det bli du som går in i andra bolag som affärsängel i framtiden. Men det krävs att du tjänar lite pengar för att ha något att investera. Precis som din affärsängel gör. Någon som går in i rollen som affärsängel har också tid, stort engagemang och kapital att satsa i nya, lovande affärsidéer i snabbväxande branscher.

Men affärsängeln vill samtidigt få god avkastning på sin investering och är därför beredd att genom eget arbete bidra till att företaget utvecklas. Bidra till att ditt företag utvecklas. Affärsängeln förenar hjärta, hjärna och plånbok i sitt engagemang. Det är ofta mycket värdefullt i början av ett företags utveckling.

Kontakta en affärsängel och starta företag

Om du vill komma i kontakt med en affärsängel finns det många olika vägar att gå. Under senare år har det bildats ett flertal nätverk med affärsänglar. Nätverkens uppgift är att föra samman entreprenörer med affärsänglar och att hjälpa till med rådgivning. Om du ska bilda exempelvis ett aktiebolag och behöver hjälp att finansiera aktiekapitalet kan du ta första steget genom starta-aktiebolag.se. Där får du hjälp med hur du kommer igång med ditt bolag och kan bli pekad i rätt riktning.

Stefan Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.