Finansiering i hälsobranschen

7 October, 2021by Stefan Karlsson0

Om du är en person som vill starta eget företag så är du en person som gillar att ha mycket att göra och leva i en aktiv vardag. Företagare ligger inte på latsidan. De tycker det är kul att engagera sig i det som de håller på med. Därför passar det också alldeles utmärkt att bli egen företagare inom hälsa. Inte nog med att hälsotrenden är stark. Vi tränar som aldrig förr. Allt fler vill också ha en coach som stöttar och hjälper dem i deras träning. Det är inte bara företagare som lever en stressig vardag och när någon väl avsätter tid för träning vill personen i fråga få ut så mycket som möjligt av passet.

Du som är expert på träning och vilken mat man ska äta för att prestera på topp har stora möjligheter att lyckas i denna bransch. Du kan starta eget som personlig tränare. En trend i själva hälsotrenden är personliga tränare med en särskild nisch. Det kan till exempel vara löpning, styrketräning eller uteträning. Men det finns också möjlighet att utbilda sig till yogainstruktör och mycket annat.

Möjligheterna i denna bransch stannar dock inte vid att erbjuda olika tjänster. Även träningsprodukter säljer som smör i solsken. En webbshop med produkter kan löna sig mycket. Ett aktivt och hälsosamt liv är en affärsidé för dig som vill starta eget med fokus på träning. Du behöver inte avsätta lika mycket tid av din fritid till att gå till gymmet då du får motion på jobbet. Därmed får du mer tid till att träffa din familj. Du som alltid tyckt att fritiden inte räcker till för att träna på har också en möjlighet att tillgå här. Du kan träna både på jobbet och fritiden.

Men om du ska öppna exempelvis ett gym är det mycket jobb. Det är inte bara att registrera företaget och sedan tro att du är igång. Du måste för visso välja bolagsform också. Exempelvis enskild firma. Det kan du läsa mer om på starta-enskildfirma.se. Men du måste också undersöka i vilken utsträckning du har ett behov av att hitta finansiering till verksamheten. Om det är en verksamhet som ska kunna drivas året om behöver du vara inomhus vintertid. Du behöver alltså en lokal.

Driva verksamheten vintertid kräver finansiering

När det kommer till hyra av lokaler kostar ofta mycket pengar. Oavsett om du hyr eller köper. Läget har dessutom stor betydelse. Om du ska ha träningsmaskiner behöver du antagligen kapital även för att kunna köpa in dessa. Om du inte redan har jobbat ihop pengarna eller på något annat sätt redan har detta kapital att tillgå bör du undersöka hur du ska få det. Du kanske behöver ta ett banklån eller det kan kanske vara en bra idé och hitta en delägare. Fast då är det handelsbolag istället för enskild firma som gäller. Det kan också behövas investerare av någon form.

Men samtidigt som du kan behöva hjälp med finansiering för att komma igång är det viktigt att du inte överbelånar dig. Du vill ju inte ta dig vatten över huvudet och starta ett företag som är så skuldsatt att du inte klarar av att driva det i rätt riktning.

Stefan Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.