Gör en vändning i livet och starta företag

6 October, 2021by Stefan Karlsson

När du nu har kommit dit du är idag har du tagit dig dit genom olika val steg för steg. Val, vissa mer givande än andra. Du har gjort val som har påverkat var du bor och vad du jobbar med. Det kan också vara val som har avgjort vilken utbildning eller vilka vänner du umgås med idag. Men har du någon gång funderat på hur ditt liv skulle vara om du hade gjort alla, eller åtminstone något av alla dessa val, annorlunda. Den funderingen har nog nästan alla haft någon gång. Skulle det vara bättre eller sämre än det liv du lever nu. Kan det vara så att det helt enkelt bara skulle vara annorlunda. Eller skulle det vara exakt lika som nu. Ett bra sätt för att ta reda på hur livet skulle vara om du styrt in det i en annan riktning är att starta företag.

Från det gamla till det nya

Du som startar företag för första gången lämnar vanligtvis antingen en anställning eller arbetslöshet. Oavsett vilket betyder det omväxling i din vardag. Men omväxling förnöjer sägs det ju. Det blir ofta inte bara ett äventyr på kort sikt utan en långsiktig investering. Ett livsval och ett sätt att styra in ditt liv i en helt ny riktning. Men för dig som vill pröva på något nytt och har en bra affärsidé finns det ingen anledning att avstå. Om du har svårt att komma på en affärsidé finns det läsningar även på detta. Det finns olika möjligheter till att starta företag med franchising.

Men om du ska göra denna livsomvändning måste du vara medveten om att det kommer att kosta. Både tid, pengar och kunskap behövs. Det gäller oavsett vilket företag du ska starta upp. I början får du nästan sköta allting själv. Innan du har råd att anställa personal i verksamheten. Först och främst är det förstås bra om du ser till vilken kompetens du själv tar med in i verksamheten. Men om du inte har all den kompetens som krävs får du inte vara rädd för att våga be om hjälp och inleda samarbeten.

Be om hjälp är inte fel

Entreprenörer som ska starta företag för första gången kan många gånger behöva ta hjälp av en person som kan investera tid, pengar och kunskap. Någon som själv har erfarenhet av att driva företag sedan tidigare. En investerare av någon form som kan gå in och hjälpa till att få fart på verksamheten. Men om du känner att det bara är kapitalet som är ett problem för att komma igång kan du se över möjligheten till att ta ett företagslån istället. Idag finns det många olika banker på marknaden att vända sig till, som erbjuder många olika villkor. Välj det som passar din verksamhet bäst.

Låt inte behovet av att investera i verksamheten skrämma upp dig. Dra dig inte för att prova på något nytt om det är din dröm. Om du ska starta upp en verksamhet finns det goda möjligheter att få hjälp att komma igång. Här på vår sida kan du till exempel få hjälp att starta upp ett aktiebolag snabbt och enkelt.

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.