Intervju med Ayaan som grundat Baybook’s Omsorgsbemanning

31 August, 2022by Stefan Karlsson

Hej Ayaan,

Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag? Vad var drivkraften?

Jag har jobbat som sjuksköterska i ungefär 12 år och jag har jobbat på äldreboenden, korttidsboende och LSS. Det jag uppmärksammade var bristen på personal. När vi försökte ringa in personal, så var det alltid brist, många som var sjuka och jag såg hur belastande det var för personalen som kom till jobbet. Jag upplevde patienter/boende fick inte den lilla extra omvårdnaden. Så drivkraften var pga min egen erfarenhet om hur verkligheten såg ut på dessa boenden.

Vad är målsättningen med ditt företagande?

Jag vill kunna ge enhetschefer en tjänst där de inte behöver oroa sig för att det inte finns folk att ringa. Vi vill inte att de hamnar i en sits där de har personalbrist, det är viktigt att det finns tillgång. Det blir bättre omvårdnad och mindre fel samt nöjdare personal som inte är utmattade.

Vem startar du nu verksamheten med?

Jag startar det själv.

Vad har du jobbat med tidigare?

Jag har jobbat inom hemsjukvården, äldreboenden, LSS-boenden, sjukhus och vårdcentralen som sjuksköterska. Som undersköterska har jag jobbat inom hemtjänst och äldreboende i 10 år, innan jag läste vidare till sjuksköterska, där jag har arbetat i 12 år så sammanlagt har jag 22 års erfarenhet.

När kände du att du var redo att starta denna verksamhet?

När jag insåg hur viktig min verksamhet är för samhället speciellt under pandemin där det var många sjuka och så fanns det ingen personal. Det var mest pandemin som fick mig att tänka om att göra något nytt.

Varför ska man anlita just dig?

För att jag kommer med kompetant personal som inte behöver någon upplärning. Jag kan skicka någon som kan arbeta direkt eftersom dom vet vad dom ska göra inom omvårdnaden, dom kan vården och vet exakt vad som skall göras. Det kan bli fel om personalen är utmattade vilket kan leda till fel i omvårdnaden och som kan leda till lidande för den enskilde patienten eller boende. Jag vill ge enhetscheferna en möjlighet att undvika något seriöst så som vårdskada på grund av personalbrist.

Vad är det för tjänster som du erbjuder?

Bemanningspersonal i form av undersköterskor.

Hur kommer du sälja dina tjänster?

Jag kommer att vända mig till olika typer av vårdgivare och jag har börjat få in nya uppdragsgivare.

Hur kan man ta kontakt med dig?

Hemsida: Baybooksomsorg.se
E-post: [email protected]
Telefon: 0762735071   eller 0728369809

Betalar dina kunder per timme eller har du fasta priser?

Jag har fasta priser per timme.

Hur ska du marknadsföra din verksamhet?

Via sociala medier, via mitt kontaktnät, direkt kontakt med vårdgivare och uppdragsgivare.

Vad har du för råd till andra som vill starta företag?

Om man tror att man kan tillföra med en viktig tjänst för samhället eller till sig själv så ska dom absolut köra på det.

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.