Intervju med Bashi Hussein från Onkod Städservice

7 October, 2021by Stefan Karlsson0
Hej Bashi,

 

 • Kan du berätta lite om hur du kom på tanken att starta ett eget företag, vad var drivkraften?

Jag har haft för tanke att skapa ett eget företag istället för att vara anställd. Jag gillar att möta människor och det här är det bästa med att jag arbetar inom städning och flytt och sådant.

Samtidigt tycker jag att det är viktigt att man är intresserad av det man är verksam inom vilket är fallet för mig när det kommer till de branscher jag är verksam i.

Min ambition är att bli störst i Sverige.

 • Vilken är din kundgrupp?

Vi arbetar både mot privatpersoner och företag så vi kan ta lite alla möjliga kunder.

 • Vilka har du tänkt att anställa i början, är det familj eller vad söker du för någon typ av anställd?

Nej jag tänker inte anställa i familjen. Det här är min egen idé och verksamhet och jag behöver duktiga personer med minst ett års erfarenhet och gärna med utbildning i grunden också.

 • Är det här något du arbetar med just nu idag?

Jag arbetar inom lager just nu och kan ta med mig mycket kunskap från den branschen. Jag har även arbetat inom städ och flytt, så erfarenheten och kunskapen finns!

 • Hur ser framtiden för ditt företagande ut vad är målsättningen?

Bra fråga. Jag vill att företaget skall finnas överallt i Sverige och målsättningen är att nå upp i 250st anställda som arbetar runt om i landet från våra kontor. Vi kommer arbeta med logistik och alla typer av städuppdrag.

 • Varför ska man välja just ert företag inom din bransch?

Det här är en jätteviktig fråga! Vi är de enda så vitt jag kan se som håller så låga priser som vi gör. Vi gör ett bättre jobb för mindre pengar, både kvalité och kvantitet levererar vi utan några som helst problem.

 • Betalar dina kunder per timme eller är det fasta priser?

Vårt högsta pris för städning är 24kr per kvadratmeter, snittet ligger på 26kr kvadratmetern hos andra företag i min branch, så vi har konkurrenskraftiga priser. Sedan sänker vi även priset desto större yta som det är, så riktigt stora ytor tar vi bara 16kr per kvadratmeter för.

Så här ser vår modell ut:

01-50 kvm 1,250 kr fast pris
51-70 kvm 24 kr/kvm
71-90 kvm 22 kr/kvm
91-130 kvm 20 kr/kvm
131-170 kvm 18 kr/kvm
171 kvm-uppåt 16 kr/kvm

 • Har du några kunder nu redan?

Jag har lagt ned mycket tid på arbetet med att få upp företaget och marknadsföra det och har precis skickat iväg mina första offerter och väntar på återkoppling från de intressenter jag varit i kontakt med.

 • Hur tänker du runt marknadsföring?

Jag har bland annat anlitat er, Svensk Bolagsförmedling, för att hjälpa mig med marknadsföring. Vi har satt upp en hemsida på www.onkodstadservice.se och köpt en logotyp. Presentationen är alltid viktig för företag och jag vill att allt ska se bra ut.

 • Hur ser det ut med arbetstider och sådant för er?

Vi arbetar måndag till fredag 06:00-16:00 men vi har även möjlighet att anpassa oss om vi behöver utföra arbeten nattetid, t.ex inom industrin finns det behovet.

 • Vad har ni för kontaktuppgifter?

Ni kan mejla oss på [email protected]
Eller besöka vår hemsida på www.onkodstadservice.se
Alternativt slå oss en signal på 0735958103

Ni får gärna gilla oss på Facebook också!

 • Har du något du vill tillägga till vår intervju här?

Vi uppskattar feedback från kunder och tips från allmänheten när det kommer till vår verksamhet, vi tror på transparens och öppenhet, så utvecklar man ett bra företag. Behandla människor som ni vill bli behandlade, både som företagare och person.

 • Har du några tips till andra som ska starta upp?

Det är viktigt att nå ut tidigt i starten i sin verksamhet så marknadsföring är viktigt i början. Det får man igen i långa loppet. Och jag rekommenderar att man tar hjälp med registreringen.

Oskar hos er hjälpte mig med min registrering av företaget och jag är mycket nöjd över er service. Det känns bra att ha någon med sig i starten av sitt företagande!

 • Det var väldigt trevligt att prata med dig Bashi, lycka till med din verksamhet nu!

– Tack så mycket och detsamma!

Stefan Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.