Intervju med Cruise Ferreira om hans nya verksamhet

7 December, 2021by Stefan Karlsson

Hej Cruise,

 • Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag? Vad var drivkraften?
  Drivkraften till att starta var ju att göra mer skillnad för naturen än det jag gör nu. Jag ville ha mer tid för mig själv att göra olika grejer för naturen. Vill hjälpa så mycket jag kan. Att jobba som kök eller jobba i hemköp så kan man inte göra något, men om man startar ett företag så kan man göra mycket mer.

 

 • Vad är målsättningen med ditt företagande?
  Jag tycker om frihet. Att jobba för någon annan ger mig inte mycket frihet. Nu när jag startat företag så har jag mer frihet. Mitt motto är lev ett äventyr.

 

 • Vem startar du nu verksamheten med?
  Ja, jag startar den själv. Det är ungefär 8 månader sen som jag började klura på en idé. Har klurat flera år, men på denna idén blev perfekt för mig. Så nu har jag kommit fram till var jag är nu.

 

 • Är detta något du arbetar med just idag?
  Nej, naturen har jag alltdi hållt på med. Min mamma är viltmarksfotograf, och hon har hållt på mycket i afrika med lejon och stora katter. Min pappa var hajforskare i flera år runt om i världen. Han heter Craig Ferreira, han och hans far fick vithajen fridlyst.

 

 • Vad har du jobbat med tidigare?
  Tidigare har jag jobbat med olika grejer, jag har jobbat mycket som kock, sen har jag jobbat inom bygg här i Stockholm inom berg och betong. Har jobbat på hästgård och jag har målat mycket. Jobbat mycket på min pappas hajbåt delvis mycket i Sydafrika. Jobbat som kajok och vandringsledare. Har även jobbat som APU, även mot tjuvjakt sedan jag flyttade för 5 år sen. Jag är uppvuxen i Sydafrika tills jag var 15 sen så flyttade min pappa en segelbåt så vi seglade ute i 3 år med familjen. Träffade en tjej här i Sverige när jag var 18 så då flyttade jag hit.

 

 • När kände du att du var redo att starta denna verksamhet?
  Att ta ett sånt här steg tar ju mycket uppoffringar och tid. Jag har ju haft två mindre projekt innan detta, första var ett litet företag i Sydafrika som importerade mobilhållare till bilar. Sedan gjorde jag väskar till bebisar som jag designade. Jag gick + på det men la det eftersom jag blev less på det. Jag var tvungen att flytta hit annars skulle det bara rinna ut ur sanden.

 

 • Varför ska man anlita just dig?
  Man ska köpa mina produkter eftersom företaget jobbar för naturen. Företaget kommer investera tillbaka i naturen. Det kommer inte vara ett vanligt företag där pengarna går in i någons ficka. 70% av vinsterna kommer att läggas på projekterna och inte på mig. Snuset kommer ge samma kick, smaka bra och samtidigt göra för naturen. 
 • Vad är det för tjänster som du erbjuder?
  Mest kommer det vara att jag säljer nikotin pouches. Planen är ju att, jag vill inte att företaget ska dra in massa pengar för mig. Planen är att de ska dra in så mycket som möjligt så jag kan investera i naturen. Skövla 60 miljoner träd, planerat 8 nya miljoner. Planen är helt enkelt att börja plantera om träd.

 

 • Hur kommer du sälja dina produkter?
 • Planen är att ta in det i stora webshopar som finns. Jag kommer ha ett kontaktformulär genom min hemsida där man kan kontakta mig.

 

 • Hur kan man ta kontakt med dig?
  Man kan ta kontakt via oss, via mejl, telefon, sociala medier samt på hemsidan.
  Mejl: [email protected]

 

 • Har du några kunder nu?
  Just nu så har jag några som vill köpa, som vet min idé. Men jag har inte flera tusen kunder eftersom jag inte har gått ut med det. Men jag vet att genom fabriken som de komme tillverkas i så kommer jag få in det i Snusbolagets snussortiment och i olika ICA butiker. ‘

 

 • Hur mycket kommer dina produkter kosta?
  Det kommer kosta ungefär 37 kr per dosa, det finns dyra och billliga snus men jag vill att mina ska vara mittemellan, kanske lite mer åt de dyrare hållet.’

 

 • Hur ska du marknadsföra din verksamhet?
  Jag kommer att marknadsföra via sociala medier. Jag har bra kontakter på Instagram som jag kan tänka mig sponsra så de kan använda de åt mig och sedan finns det vanliga Instagram annonsering.’
 • Vad har du för råd till andra som vill starta företag?
  Att man inte ska ge upp, det är väl mitt största råd. Om man får en idé så ska man bara köra på det.”

 

 • Vad har du sysslat med tidigare förutom företagandet?
  Jag var med i Robinson 2020 säsongen. Jag blev utröstad till slut, men jag var där de mesta av delen. Helt ärligt för någon som mig som kan leva på naturen, så var det för töntigt. Vi fick för lite mat än vad vi kunde, det var mesiga tävlingar. Det var mest socialt spel och inte överlevnadsspel. Jag gick ner 10 kg på 3 veckor eftersom vi fick för lite mat.’

 

 • Kan du berätta om din erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling när du skulle starta företag?
  Jag startade via Starta-enskildfirma.se. Jag har haft en bra erfarenhet, jag pallade inte göra allting själv. Jag betalar hellre för någon som gör detta åt mig, ni hjälpte mig med allt så jag allting gick smidigt till. Det hade varit struligt om man hade behövt göra allting själv.

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.