Intervju med Filip Hansén som grundat Hallands Mekaniska

26 August, 2022by Stefan Karlsson

Hej Filip,

Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag? Vad var drivkraften?

Min far har drivit företag sedan jag föddes och hans pappa lika så. Det har blivit en grej. Jag trivdes inte med att gå upp på morgonen och jobba för någon annan efter över 10 års erfarenhet i yrket. Jag ville bygga något själv. Bevisa för min pappa framförallt att jag klarar mig själv.

Vad är målsättningen med ditt företagande?

Att bli självförsörjande och kunna leva på mitt företag. Och försöka få det så stort som det bara går men vägen dit är lång och konkurrensen är något jag redan efter 4 veckor börjar känna av.

Vem startar du nu verksamheten med?

Jag startade enskild firma ensam. Nu ska jag starta Aktiebolag och vet inte riktigt vem som ska vara suppleant ännu.

Är detta något du arbetar med just idag?

Japp, förfullt. Tar alla jobb jag får tag i. ibland är det fullt upp ibland är det ingenting. Det som är det svåra med det hela plus i mitt yrke krävs så mycket dyra maskiner och grejer om du ska kunna tillverka allting och de har man inte råd med i början.

Vad har du jobbat med tidigare?

Hk Svetsmekano AB i ca 10 års tid.

Vad har du sysslat med tidigare förutom företagandet?

Jobbat som sagt som mekaniker på Hk svets sen har jag även varit professionell thaiboxare under en period då gick det inte jobba samtidigt.

När kände du att du var redo att starta denna verksamhet?

Jag bara körde, jag tänkte fuck it. Kan dom andra kan jag. Det har varit svin tufft i perioder men det börjar ljusna upp lite nu

Varför ska man anlita just dig?

För att jag ger allting för mitt företag och det menas med att jag ger allt för mina kunder. Små som stora ska vara nöjda med kvaliteten och priserna när dom gör affärer med mig

Vad är det för tjänster som du erbjuder?

Allt inom Mekanisk verkstad, underhållsarbeten och reparationer ute hos kunder, samt Reparationer, Nybyggnationer, Legotillverkning på verkstad. Brukar säga allt inom Metall och plåt jobbar jag med.

Hur kommer du sälja dina tjänster?

Jag fakturerar antingen timmar gjorda eller skickar offerter för olika tillverkningsjobb

Hur kan man ta kontakt med dig?

Hemsida: www.hallandsmekaniska.se

Telefon: 0762059401

Mejl: [email protected]

Hur mycket kommer dina tjänster kosta?

Det beror helt på vad du ska ha gjort. Metall priserna är skyhöga i dagens läge så det kan jag inte styra men jag kan försöka hålla nere kostnaderna för effektivt arbete

Betalar dina kunder per timme eller har du fasta priser?

Folk kan komma in med olika ritningar då får jag göra en offert och se om kunden går med på mitt pris annars om jag hyr ut mig själv kan jag ligga på allt mellan 410 till 750 i timmen ordinarie.

Hur ska du marknadsföra din verksamhet?

Mestadels genom att åka ut till företag och förklara vad jag har att erbjuda jag tror på personlig kontakt och det är de som fått mina jobb hittills

Vad har du för råd till andra som vill starta företag?

Är du bra på det du gör eller har en annan idé som du tror fungerar bara kör. Innan någon annan gör det. Du kommer misslyckas hundra gånger men det är så du lär dig. Jag har misslyckats med flera saker redan som kostat mig onödigt mycket pengar och tid. Men jag lärde mig något av det.

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.