Intervju med Joakim som berättar om sitt nya företag JG Consulting

7 October, 2021by Stefan Karlsson0
Hej Joakim,

 

 • Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag? Vad var drivkraften?

Till att börja med så har jag jobbat hos en arbetsgivare i över 9 år. Vi hade en bra men ansträngd relation. Han var väldigt duktig på allt men hade ingen människokänsla överhuvudtaget.

Jag började jobba där februari 2011, sedan vart jag arbetsledare i juni fast jag inte hade någon erfarenhet av fiber.

Vi började bygga fiber i Stockholm, så har jag följt med i kurvan hela tiden som tekniker eller bredbandsinstalleratör.

Jag har har varit personalchef, ledarchef, skötte allt faktureringsunderlag och 50 underentreprenörer och 6 projekt att hålla i.  Det blev till slut för mycket.

Sedan skilde jag mig och gick in i väggen.

Min gamla chef hade ingen förståelse att jag inte kunde jobba över på en lördag när jag redan jobbt över 12 timmar. Det gick ut över mitt privatliv, så då vände han helt under tiden jag skötte firman.

Jag mådde inte bra och blev sjukskriven för stress syndrom. Jag provade 2 jobb till därefter men funkade helt enkelt inte så jag sa upp mig.

Saker som var lätt för mig tidigare blev helt plötsligt svårt för mig. Men nu börjar jag komma på fötter igen och jag har bestämt att jag inte vill ha en sådan chef igen.

Då kände jag att det var dags att starta eget. Sedan kom jag på detta med möbelsnickeri eftersom jag tycker om att göra om möbler.

 • Vad är målsättningen med ditt företagande?

Jag vill ha jobb till att börja med, sedan får vi se efter det. Därför jag nischade mig i olika saker som jag vill bedriva. Möbelsnickeri och som arbetsledare bland annat.

Jag tänkte att consulting var bra för då kan jag hyra in mig i olika projekt, så det kan jag vara inom anläggning med.

 • Vem startar du verksamheten med?

Jag startar det själv.

 • Är detta något du arbetar med just idag?

Jag har jobbat i 10 år med fiber kan man säga. Fiberutbyggnad som innefattar slangar och kablar under marken, installation och grävning. Jag kan det mesta inom det.

 • Vad har du jobbat med tidigare?

Jag har jobbat lite med rivning. Jag hade ett ganska struligt liv när jag var yngre så började jobba sent. När jag väl började jobba så har jag jobbat otroligt mycket.

 • När kände du att du var redo att starta denna verksamhet?

Jag börjar från och med nästa vecka med att hyra ut mig själv, tanken har funnits länge. Efter att ha varit hemma ett bra tag på grund av att jag inte mått bra, har tanken om företag och möbelsnickeri blivit allt mer intressant. Jag har funderat länge men mer om vad ska jag hitta på när jag startar eget. Men nu har jag några idéer, och som konsult kan jag hoppa in i det mesta.

 • Varför ska man anlita just dig?

Du får ett ordentligt och välutfört jobb. Jag vill inte leverera ett jobb om jag inte kan leverera det 100%. Allt jag gör måste bli bra.

 • Vad är det för produkter/tjänster som du erbjuder?

Det är olika saker, allt från konsult till hantverkare, bygga och hjälpa till med något som behöver fixas. Jag hämtar också gratis möbler som jag sedan bygger om.

 • Kommer kunder till dig eller åker du till dom?

Det får vi ta en diskussion om, från fall till fall helt enkelt. Jag letar efter en verkstad så jag kan ha ett litet snickeri och kontor där med. Jag letar efter en lokal att hyra nu.

 • Vad har ni för öppettider?

Om kunderna vill ringa, så är jag tillgänglig till 20.00. Jag kan även göra lite kvällsjobb om det skulle behövas.

 • Hur kan man ta kontakt med dig?

Ni kan nå oss på vår email eller på vår hemsida.

Hemsida: https://jgconsulting.se

Vår email är: [email protected]

 • Har du några kunder nu?

Jag har en kund just nu som jag ska åka och hjälpa. Förhoppningsvis så kommer det mer.

 • Betalar dina kunder per timme eller har du fasta priser?

Kunden kommer kunna ange vad och hur de vill ha det. Möbelsnickeriet kommer vara fasta priser. Om jag går som anläggare eller projektledare då har jag nog timpris.

Konsultverksamheten kommer vara mer löpande och tar nog inget fastpris.

 • Hur ska ni marknadsföra eran verksamhet?

Jag kommer att ringa upp folk som jag har i mina kontakter och förklara att jag finns och att möjligheten finns. Jag känner ju många av dom.

Vi kommer marknadsföra via Instagram och Facebook. Jag tänkte även använda mig utav LinkedIn.

 • Vad har du för råd till andra företaganden som vill starta sin verksamhet?

Jag skulle säga var en bra medmänniska och människokännare och stå för det du säger. Om du lovar ett jobb som kostar pengar så håll det. Många lägger upp en låg offert och sedan blir det dyrt. Det tycker jag är fult.

Var även ödmjuk för det lönar sig inte att trixa och krångla till det. Absolut inte fuska, och är jobbet för komplext så ta inte jobbet. Känner du att du inte kan hantera det så avstå det. Är du inte 100% så ta inte jobbet helt enkelt.

 • Kan du berätta om din erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling när du skulle starta företag?

Jag fick en jättebra respons, all möjlig personal har ringt och mejlat. Jag ringde in gällande hjälp och då sa ni vi sköter allt pappersarbete åt dig. Allting har varit super tycker jag.

Jag har ju fått massa hjälp eftersom jag inte hade full koll på läget när det kommer till att starta eget, så det har varit kanon att ni kunde hoppa in o hjälpa mig med allt.

Det är bara positivt.

Stefan Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.