Intervju med Ken Roxhed från Kenrox Skog & Bär

7 October, 2021by Stefan Karlsson
Hej Ken,

 

  • Berätta hur du kom på tanken att starta en egen verksamhet, vad var drivkraften?

Jag har blivit pensionär, så jag tänkte att det kan väl vara roligt att göra någonting annat än att bara sitta hemma.

Jag är intresserad av skog och mark och sådant, så nu när pappa och mamma gått bort så tänkte jag att istället för att bara ha pengarna på banken så köper jag mig en liten jordplätt och ägnar mig åt lite skogsbruk.

Det ska bara vara i liten skala, det ska inte bli så stort. Sedan säljer jag jordgubbar på sommaren också. Jag tycker att det är väldigt rogivande att vara ute i naturen, så det passar mig perfekt.

  • Vad är målsättningen med ditt företagande?

Att ha något att göra och få lite extra pengar. Försäljning av jordgubbar är ju bara under säsong, så resten av året tänkte jag hålla på med lite skogsbruk.

Jag vill inte bara sitta hemma utan att veta vad man ska ta sig till. Det är väldigt trevligt och socialt också med försäljningen av bär.

Jag står utanför en butik och säljer och hyr en liten plats av dem, sen får jag använda deras kylar för att förvara bären också.

  • Vad är det för produkter/tjänster som du erbjuder?

Jag säljer jordgubbar, hallon, amerikanska blåbär, hjortron, lingon och blåbär fram på höstkanten, kantareller och så säljer jag sylt också.

  • Varför ska man köpa just dina bär?

Just nu säljer jag belgiska bär men när det är säsong för svenska bär så åker vi ner och hämtar bär direkt från de som odlar dem. Så de är plockade under förmiddagen, sen åker vi ner och hämtar dem i Skåne på eftermiddagen, och sedan säljer vi bären dagen efter.

Så det är inte som när man köper dem från en grossist som förvarar bären och sedan ska de levereras till de som säljer dem och så vidare. Köper man bär av oss får man så färska bär man bara kan få. Så det är väldigt färska bär och sylten vi säljer är utan tillsatser, helt naturlig och bären till sylten kommer direkt från skogen.

  • Vad har du för kundgrupp? Är det konsumenter eller företag?

Vi säljer till privatpersoner

  • Vad har du för öppettider och hur kan man ta kontakt med dig?

Jag står utanför Matpiraten i Hallstahammar och kollegan står utanför Matpiraten i Katrineholm 9-19 alla dagar i veckan, fyra månader om året. Våra kunder kommer lite överallt från olika orter runt oss.

  • Kan du Berätta om din erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling när du skulle starta företag?

Det var smidigt, och bra att man slapp pappersarbetet.

  • Om du skulle rådgiva någon som ska starta ett nytt företag med ett tips, vad skulle det vara?

Ring Svensk Bolagsförmedling!

Jag brukar säga det att för den som aldrig försökt är allting omöjligt!

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.