Intervju med Marias Health & Training om hennes nya verksamhet som personlig tränare

12 December, 2021by Stefan Karlsson
Hej Maria,
 • Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag? Vad var drivkraften?

Drivkraften är att jobba med människor, att se människor lyckas. I samband med personliga träningsutbildning, massage, kostrådgivning. Nu är det dags, om man har planer så ska man genomföra det. Så man kan satsa på det man vill.

 

 • Hur länge har du hållt på med detta?

Träningsbiten i ungefär 20 år. När man började samlade ihop det, just utbildningen för personlig tränare är klar sen en månad tlilbaka. Jag har valt att skaffa licens och utbildning för att kunna vara profesionnell och kunna göra det säkert och trygg för dom jag tar på mig an.

 

 • Vad är målsättningen med ditt företagande?

Målsättningen är att få så många som möjligt runt om i världen kan man säga att börja fokusera på välmåeende och hälsa. Sen är ju hälso väldigt individuellt begrepp. Det är verkligen olika från person till person. Målet är att få dom 80% att få någon form av motivation för att aktivera sig själv. Jag är ju en peppande person som vill få andra att lyckas.

 

 • Vem startar du nu verksamheten med?

Jag startar upp helt och hållet själv för att jag har ambition och ett mål om hur jag vill att det ska på sikt ska se ut. Sen kommer jag givetvis jobba med personer i min närhet som har träningserfarenhet och även massageerfaren så man kan be om råd.

 

 • Vad har du jobbat med tidigare?

Jag är utbildad undersköterska, jag har jobbat i hemtjänsten i ungefär 10-12 år. Jag har även hunnit jobba på hälsocentral, även jobbat som gruppchef på hemtjänsten och i dagsläset jobbar jag som adminstrativa biten inom hemtjänste. Utöver detta löser jag sjukluckor och korttidsfrånvaro.

 

 • När kände du att du var redo att starta denna verksamhet?

Jag kände de direkt. Direkt efter utbildningen till licensieriad massör och personlig tränare så kände jag att tiden var inne. Jag har jobbat så pass länge i mitt arbetsliv att jag vet vad jag vill arbeta med. För att våga vinna så behöver man chansa.

 

 • Varför ska man anlita just dig?

Jag är väldigt engagerad i det jag tar för mig att jag göra, jag stöttar och peppar längst in i det sista. Jag är som sagt internationell rådgivare, massör, i Europas bästa PT school Body fight. Har lång erfarenhet inom träningen, har ett geniunt brinnande intresse för hälsa och välmående. Plockar fram det bästa från varje individ.

 

 • Vad är det för tjänster som du erbjuder?

Personlig träning i gymmiljö eller hemmiljö eller utomhus. Massage, om man nu bor någorlunda närma mig. Sen finns det även kostrådgivning och online coaching. Jag tror även att online coaching kommer att slå igenom jätte jätte stort men med tanke på hur jag är som person så kommer jag bibehålla så mycket som möjligt i gymmiljö. Så man fysiskt träffar människor. Sedan kommer jag även att läsa till livsstilscoach till våren. Där kommer jag på sikt att jobba med föreläsningar, hantera mer samtal.

 

 • Vad har du för öppettider?

Om jag säger så såhär, när det gäller online coaching så är det dygnet runt har man möjlighet att lägga in intresseanmälningar. Jag har inte bestämt öppettider ännu.

 

 • Hur kan man ta kontakt med dig?

Man kontaktar mig via min mejl: [email protected]
Hemsida: https://mariashealthandtraining.se/
Facebook: Maria Wikström
Instagram: Mariashealthandtraining_pt

 

 • Har du några kunder nu?

Ja det har jag, jag har börjat starta igång 10 online coachingen, har fått en del intresseanmälningar vid årsskiftet.

 

 • Betalar dina kunder per timme eller har du fasta priser?

Just nu så har jag 800 kr i månaden på online coachingen då ingår kost och träningsschema och veckouppdateringar. I gymmet så har jag inte satt något pris ännu, en PT timme ligger ungefär på 800 kr timmen.

 

 • Hur ska du marknadsföra din verksamhet?

Dels via er blir det nu, och även via sociala medier som Instagram och Facebook. Jag har funderat på att göra visitkort och kolla om man kan lämna ut det på olika sätt. Marknadsföra via kläder, trycka upp kläder med loggan på det. Det jag får marknadsföra kommer jag att göra det. Det bästa spontan marknadsföring från mun till mun.

 

 • Vad har du för råd till andra som vill starta företag?

Mitt största mål och mitt första råd är man startar upp något man brinner för. Just att det är en passion för det man tänker starta och att man tänkt igenom vilka människor man vill rikta emot och ha en bra plan för det man startar så man har ett mål på en 1 års plan och delmål på vägen dit så man följer struktur och plan för att komma tidigare.

 

 • Kan du berätta om din erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling när du skulle starta företag?

Asså om jag säger så här, jag har fått super bra hjälp sen dag 1. Kände mig jätte trygg i framförandet vid hjälpen av ärenden. Snabb återkoppling och bra hjälp. Super engagerade som personal.1

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.