Intervju med Moa Munk, Drottningen av smörgåstårtor, känd från Sveriges Mästerkock

6 October, 2021by Stefan Karlsson

Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag Moa Munk? Vad var drivkraften?
Jag startade mitt företag för jag fick så många förfrågningar av att leverera catering, vara privatkock hemma hos folk och göra smörgåstårtor och andra tårtor. Så jag valde att starta upp mitt företag för att tjäna pengar på min passion och betala skatt. Jag älskar matlagning och var med i Sveriges Mästerkock 2019 där jag slutade på nionde plats.


Vad är målsättningen med ditt företagande?

Det allra roligaste hade varit att gå ner i tid på mitt nuvarande jobb och kunna öka successivt med att jobba med min egen firma. Jag jobbar heltid som kock idag och har det jättebra men har som dröm att bli min egen arbetsgivare, min ambition i början är att lyckas jobba 25-50% med min egen firma parallellt med min anställning. Jag tycker att tårtor och bakverk är roligast att göra, sen vet jag inte vad jag är bäst på som så men jag blir extra pillig när det gäller tårtor, att dekorera dem och göra dem fina.

Vad jobbade du med innan du blev kock?

Innan jobbade jag som barista och servitris på en restaurang som heter Vatten Restaurang & Kafé men jag tog studenten förra sommarn så innan har det varit skola.

Vad är det för produkter/tjänster som du erbjuder?

Jag erbjuder catering, tar beställningar av tårtor och hyr ut mig själv som privatkock till tjejkvällar, fester och evenemang.

Varför ska man köpa dina tjänster/produkter?

Dels tycker jag att det är lite roligt att jag har varit med i Sveriges Mästerkock,det är ju lite speciellt och så, men framförallt gör jag min matlagning med hjärtat och lägger mycket tid och kärlek i arbetet.


Vem är din kundgrupp? Konsument? Företag?

Jag vänder mig mot både privata och företag. Min pojkvän arbetar på ett stort företag där de beställer mycket tårtor när folk fyller år, det vore kul om man kunde få in en fot där. För mig är det viktigast att kunden får en trevlig upplevelse när de beställer av mig, företag som privatperson.

Vad har du för öppettider och hur kan man ta kontakt med dig?

Lättast får man tag på mig via min hemsida. Där kan man efterfråga en offert, sen kan man också mejla mig om man har några frågor eller önskemål.

https://www.moamunk.se/kontakt/

Kan du berätta om din erfarenhet Svensk Bolagsförmedling när du skulle starta företag?

Min erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling var att det var väldigt enkelt att starta företag genom er. Jag fick rådgivning om allt möjligt i starten och det var extremt skönt när man som jag, inte vet någonting om hur man startar företag. Men Ove Brenna som jag hade var väldigt kunnig och det gick snabbt och enkelt. Han hjälpte mig att hitta ett företagsnamn och gav mig tips och råd hur jag skulle gå tillväga. Väldigt smidigt och bra!

Om du skulle rådgiva någon som ska starta ett nytt företag med ett tips, vad skulle det vara?

Få tag på en bra rådgivare på Svensk Bolagsförmedling, du behöver inte tänka på någonting utan de gör det för dig, det är bara att ta kontakt med dom. De hjälper dig med allt!

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.