Intervju med Olof från Broman Studio om hans resa från arkitektur till konst

7 October, 2021by Stefan Karlsson0
Hej Olof,

 

 • Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag? Vad var drivkraften?

Drivkraften är ju att jag tycker att jag har mycket kvar att ge. Jag har gjort mindre projekt i äldre dagar till mina barn. Mina projekt har blivit bra så jag vill erbjuda flera kunder.

 • Vad är målsättningen med ditt företagande?

Målsättningen är att jag fortfarande vill producera saker och göra saker. Jag tycker om att också driva företag och det har jag ju gjort förut. Under 80-talet så hade jag ett Aktiebolag både i Jönköping och i Stockholm. Under 90-talet drev jag en Enskild firma i 5 år. Det var då lättare att starta på egen hand. På den tiden fanns det ingen hjälp att få från bolag som er. Det är ju bra hjälp.

 • Vem startar du nu verksamheten med?

Jag startar det själv, så än så länge är det bara jag. Men det kan ju växa och flera kan ju komma in. Mina barnbarn har ju talang så man vet aldrig vad som händer.

 • Är detta något du arbetar med just idag?

Jag har hållit på med det här att rita sedan 60-talet och jag brinner fortfarande för det!

 • Vad har du jobbat med tidigare?

Jag utbildade mig på Chalmers till arkitekt, som var mitt första riktiga jobb. Det innehåller mycket, man kan prata med mycket människor om mitt jobb.

 • När kände du att du var redo att starta denna verksamhet?

Jag har fått blodad tand efter att ha genomfört ombyggnad av mina barns hus. Jag har även gjort ombyggnad om mitt eget hus, och nu tycker jag att det är läge att göra mer.

 • Varför ska man anlita just dig?

Ja, om man tycker om att samarbeta med en arkitekt så skall man göra det. Jag tycker om dialoger och att utveckla idéer tillsammans med en beställare. Samtidigt vill jag ha beställare som är intresserade av samarbete. Jag tycker om personligt engagemang.

 • Vad är det för tjänster som du erbjuder?

Framför allt att rita villor, samt om- och tillbyggnader. Men jag säljer även konst. Jag har också gått på målarskola 1970 i Gerlesborg på västkusten. Jag gick på sommarkurs hos en kostnär, Arne Isaksson, som drev en skola i Gerlesborg och honom träffade jag sedan på 90-talet då han hade en utställning i Nässjö.

 • Vad har du för öppettider?

Jag jobbar mellan 9-17. Då är kunderna väldigt välkomna att ta samtal.

 • Hur kan man ta kontakt med dig?

Man kan nå mig på min mejl, hemsida eller på Facebook.

Hemsida: https://bromanstudio.se
Min email är: I[email protected]
Facebook-sida: Broman Studio

 • Har du några kunder nu?

Jag har precis startat företaget så det tar lite tid, men det kommer så småningom. Nu kan man ju jobba mycket via Internet.

 • Betalar dina kunder per timme eller har du fasta priser?

Jag anger budgetpris så att man anger en timkostnad på fakturorna som åtgått. Budgetpris är att man redovisar den tid man jobbar mot ett totalpris.

 • Hur ska du marknadsföra din verksamhet?

Jag går via personliga kontakter och sedan via min hemsida och Google, samt att jag även finns på Linkedin.

 • Vad har du för råd till andra som vill starta företag?

Att vara envis för det ska man alltid vara. Sedan ska man alltid följa sina kostnader väldigt väl och ha bra bokföringsprogram och bra rådgivare runt omkring sig. Det har jag haft redan från början. Min första rådgivare skaffade jag när jag hade aktiebolag. Det var en skatteexpert. Sedan blev det en advokat som jag hade mycket samarbete med.

 • Kan du berätta om din erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling när du skulle starta företag?

Jag kan ju  säga så här att jag har haft väldigt fin personlig kontakt, både med cheferna, även designern och du som tillsammans med mig jobbar på min hemsida. Det är väldigt fina erfarenheter. Det har fungerat väldigt bra med kontakten via mejl och telefon. Jag tycker att ni är prisvärda med så jag kan rekommendera andra att starta via er. Sedan är det väldigt fint med flera olika bolagstyper som ni hjälper med.

Stefan Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.