Johanna Märkner Leg. Psykolog berättar om sin verksamhet

7 October, 2021by Stefan Karlsson
Hej Johanna Märkner!
  • Kan du berätta lite om hur du kom på tanken med att starta ditt eget företag?

Jo det var så att min arbetsgivare inte kunde erbjuda mig något heltidsjobb. Så då tänkte jag då blir jag väl min egen då om det ska vara så. Och sen har jag en idé också om att man kan arbeta på distans via webbkamera mot skolor som ligger långt bort som inte har tillgång till handledning så lätt. Så kan man sköta kontakten på det sättet. Jag har jobbat med konsultationssamtal i över tio år med elever nu och jag ser inte varför det inte skulle fungera på distans.

 

  • Vart kommer drivkraften ifrån Johanna?

Jag har alltid haft mycket idéer och så, Det är därför jag har valt namnet JM Konsult & Verksamhet på mitt företag och det är för att jag vill kunna göra lite alla möjliga saker i mitt företag, jag skulle till exempel vilja skriva också, jag skriver mycket både berättelser, dikter och sångtexter så en dröm vore att jobba med det också!

 

  • Vad är målsättningen i med ditt företagande?

Det är att jag ska få göra de jobb jag vill göra. Och samtidigt känna mig stimulerad och ha det trevligt på jobbet!

 

  • Specifikt, vilka produkter och tjänster är det du erbjuder?

Konsultationssamtal för människor i karriären så att de utvecklas yrkesmässigt. Men även med elever som personal och föräldrar kört fast med. De kanske tycker att han bråkar jämt till exempel. Då försöker man ta reda på hur situationen ser ut, självklart bråkar ingen jämt, vad hjälper och vad hjälper inte, hur kan vi utveckla arbetsmetoderna så att säga, hur hanterar man det här problemet. Ofta har elever svårt för raster och sociala situationer, då ser vi över det och lägger fram en lösning för hur vi kan göra för att hjälpa eleven då, det är ett vanligt problem i skolans värld.

 

  • Det är mot skola och kommun såklart, hur ser det ut med företag och privatpersoner och sådant?

Absolut, det är bara fantasin som sätter gränsen. Det kan vara allt ifrån organisationsutveckling för företag till arbete i skolor med arbetslagsutveckling för att utveckla samarbete hos elever. Det kan se väldigt olika ut i ett arbetslag med vissa som är tongivande och andra som inte säger något och så går de och mår dåligt, det finns alla möjliga varianter. Sedan kan man även arbeta mot privata skolor, de har ofta inte elevhälsa på samma sätt som kommunen, så de är ju bra kunder.

 

  • Hur får man tag på dig?

Slå mig en signal, jag har inga speciella telefontider.
Ni kan även surfa in på min hemsida för att finna kontaktuppgifter.

Telefon: 0731585054
https://jmkonsultverksamhet.se/

 

  • Vad har du för erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling?

Jag tyckte att det kändes lockande när jag surfade in på deras hemsida. Det verkade smidigt och enkelt så jag gjorde en beställning online.

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.