Läs om Mariams resa från vården till Mariams Beautycenter i Svedala, Skåne

7 March, 2022by Stefan Karlsson
Hej Mariam,

 

 • Berätta hur du kom på tanken att starta ditt eget företag? Vad var drivkraften?
  Tidigare så jobbade med allt inom skönhet, sedan så har jag också gått på på utbildningar för undersköterska efter det så har jag även jobbat ett tag på äldreboende. När corona slog till så många blev sjuka och så fick jag idén att starta min egen firma istället, jag trivdes väldigt bra med mitt jobb och med cheferna men det var dags för mig ändra mitt yrke.

 

 • Hur länge har du hållt på med detta?
  Jag har jobbat med detta ett bra tag, jag har gått i flera utbildningar. Jag har hållt på sedan 2010 skulle jag väl säga.

 • Vad är målsättningen med ditt företagande?
  Jag vill ha en bra inkomst och träffa nya underbara kunder som litar på mig och det är viktigt för mig. För mig är pengar viktigt men kundnöjdheten är ännu viktigare för mig eftersom de betalar för mina tjänster. Gör man kunderna nöjda så kommer dom tillbaka men kommer även rekommendera till andra.

 

 • Vem startar du nu verksamheten med?
  Det är jag och min man Lennart som startade verksamheten tillsammans, han sa till mig under corona tiderna att det blev för mycket jobb inom vården och rekommenderade mig att starta mitt egna företag. Jag hade jobbbat länge i vården innan jag beslutade mig för att starta eget. Jag har nu hyrt en liten salong i Svedala.

 

 • Vad har du jobbat med tidigare?
  Inom vården och med äldre. Jag är utbildad undersköterska. När corona slog in så beslutade jag mig för att testa något nytt.

 

 • När kände du att du var redo att starta denna verksamhet?
  Jag kände mig redo 2019 och tankarna gick runt men det hände 2021 istället. Men bättre sent än aldrig.

 

 • Varför ska man anlita just dig?
  För hos mig finns allt möjligt, bra behandlingar, bra och nya maskiner. Allting är av hög kvalité och god hygien i lokalen. Jag har gått många utbildningar i Malmö och Stockholm.

 

 • Vad är det för tjänster som du erbjuder?
  Jag erbjuder ansiktsbehandlingar, permanent hårborttagning, ansiktslyft, hudåtstramning, fettreducering. Vi har allt från Soprano ICE Platinum, Ultraformer III HIFU, Coolshaping 2, Hydra Beauty, Micro-needling och CryoPen.

 

 • Vad har du för öppettider?
  Mina öppettider är Måndag – Fredag 10.00 – 18.00
  Lördag : 10.00 – 13.00
  Stängt: Stängt

 

 

 • Har du några kunder nu?
  Ja det har jag, absolut. Jag har fått fasta kunder som jag hoppas kommer tillbaka igen.
 • Betalar dina kunder per timme eller har du fasta priser?
  Mina kunder betalar fasta priser, men jag har även timpris. Vissa behandling tar 30 minuter, och andra tar 60 minuter så blir det dyrare.

 

 • Hur ska du marknadsföra din verksamhet?
  Via Facebook, Instagram, även olika lokala grupper, vi har även köpt reklam i lokaltidningarna, och delat ut reklamblad runt omkring, men sen även rekommendationer av kunder och förhoppningsvis annonsering i framtiden.

 

 • Vad har du för råd till andra som vill starta företag?
  Mitt råd är att inte ge upp även om man inte trivs med sitt yrke. Man kan alltid gå nya utbildningar och lära sig nytt. Det spelar ingen roll hur gammal man är, man måste alltid kämpa, det är så livet fungerar.

 

 • Kan du berätta om din erfarenhet av Svensk Bolagsförmedling ?
  Jag har fått perfekt hjälp, jag är nöjd med servicen jag har fått. Väldigt vänlig, glad och min handläggare hade en väldigt positiv energi.

 

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.