Hej Pim,
-
Berätta hur du kom på tanken att börja sälja thaimat i Falun? Vad var drivkraften?
-Jag jobbade inom äldreomsorgen, inom demens, i 11 år innan jag gick in i väggen 2017. I över 5 år har jag gått och funderat på detta men hade inte ork och energi att ta steget att bli egen företagare. Efter en månad hemma så tog jag tag i saken och kontaktade Svensk Bolagsförmedling för att de kunde hjälpa mig med att få fart på min dröm. Idén om matlagning kommer från min familj. De flesta i min familj har varit verksamma inom just detta område på olika vis. Min bror driver idag en restaurang i Korat som ligger i nordöstra Thailand.
-
Vad är målsättningen med ditt företagande?
Drömmen är att kunna flytta till Thailand om 15 år för att kunna vara med min mamma på heltid
-
Vad är det för produkter/tjänster som du erbjuder?
Jag säljer thaimat och planerar även att hålla matlagningskurser.
- Varför ska man köpa dina tjänster/produkter?
Maten är gjord från grunden, den är nyttig och fräsch. Min hemliga ingrediens är att jag gör den med kärlek!
- Vem är din kundgrupp? Konsument? Företag?
Alla i Falun känner mig. Vi serverar mat till allt från företagschefer till studerande. Ungdomarna älskar mina vårrullar.
- Vad har du för öppettider och hur kan man ta kontakt med dig?
Vi har öppet mellan 10-18 och lättaste sättet att kontakta mig på är via vår hemsida eller telefon.
Telefon: 0704323179
Mail: [email protected]
-
Kan du berätta om din erfarenhet Svensk Bolagsförmedling när du skulle starta företag?
Jag tog kontakt med Svensk Bolagsförmedling redan i oktober och de har verkligen hjälpt mig med allt som har med bolag och marknadsföring att göra. Skulle jag ge ett betyg skulle det vara 10/10. Jag är mest förtjust i Leo på supporten som orkar lyssna på alla mina frågor.
-
Om du skulle rådgiva någon som ska starta ett nytt företag med ett tips, Vad skulle det vara?
I första hand skulle jag rekommendera att ta kontakt med Svensk Bolagsförmedling. Vi tänker likadant. Svensk Bolagsförmedling ser helheten och möjligheterna min verksamhet.