Rätt val av företagslån när du ska starta företag

7 October, 2021by Stefan Karlsson0

Svenskar lånar mer och mer. Bland företagen är det nästan oundvikligt om du ska ha kapaciteten till att få en start som är av någon märkbar betydelse.

Det behövs pengar till allt i början.

Den oberoende globala jämförelsetjänsten Financer.com listar regelbundet lån som finns att tillgå för dig som svensk företagare.

Tanken är att du ska få en bättre förståelse för de bästa villkoren när det kommer till bindningstider, räntor med mera. Allt sådant som är av största vikt att känna till för dig som behöver ta ett lån när du ska starta företag.

 

Gemensamt bland långivarna

Gemensamt för flera av de olika långivarna på sajten är att de är snabba på att dela ut pengarna som du som företagare har behov av. Det är inte ovanligt att du har dem inom någon arbetsdag. Det är en snabb service. Qred Företagslån, OPR-företagslån och Kreditbörsen utlovar pengarna samma dag som de får in ansökan om lån.

Flera långivare har också lån utan UC. Qred Företagslån, Kreditbörsen och credstep är alla sådana långivare. Det kan alltså vara alternativ för dig som har svårt att få lån när du ska starta företag. Exempelvis om du har betalningsanmärkningar som ligger kvar sedan gammalt.

Men se upp samtidigt när du väljer långivare som inte är lika noggranna med kontroller. Det kan medföra en mycket hög ränta. För dig som är en duktig entreprenör och blir en briljant företagare kommer du däremot inte ha några problem att tjäna in detta kapital på längre sikt.

Alla långivarna på Financers lista har möjliggjort det att kunna ansöka mycket smidigt med ett vanligt BankID. Den moderna teknologin har gjort det tillgängligt att legitimera dig snabbt och enkelt.

Det ger dig goda förutsättningar att ta ett lån för att starta företag och komma igång med din verksamhet. Den verksamhet som ska bli din framtida försörjning.

Långivare kan premieras baserat på flera olika faktorer. Men den här listan är utformad efter fyra olika mätvärden. Dessa är huruvida UC görs, om det är möjligt att ansöka om lån med BankID, hur lång tid utbetalningen tar, samt sajtens oberoende rekommenderade lån på marknaden just nu.

 

Bäst på marknaden för den som ska starta företag

Financer lyfter fram en särskild långivare som den rekommenderade på marknaden just nu. Hos Ferratum Business kan du låna upp till 1 miljon kronor utan säkerhet. Samt en avbetalnings-period på upp till 18 månader med en genomsnittlig ränta på 2,9 procent.

Men om du däremot vill låna pengar av någon som inte gör kreditupplysning på dig bör du vända dig till Qred Företagslån istället. Listan av olika lån som företagare kan välja mellan när de ska starta företag är lång. Dessutom varierar villkoren mycket.

 

Se upp för obehagliga överraskningar

Räntorna kan variera kraftigt. Tänk på detta om du ska starta företag och ta ett lån. Du vill inte ha ett lån på halsen där din låneränta äter upp hela företagets vinst. Alla långivare kan inte visa upp 2.9 procent.

Hos Kreditbörsen är det till exempel 8 procent som gäller. Beroende på vilken ränta du får på ditt lån kan vara av stor betydelse för ditt företags framtida utveckling. Undersök därför flera långivares villkor när du ska ta ett lån till ditt startkapital. Om du tycker det verkar krångligt kan vi på Svensk bolagsförmedling hjälpa dig med detta samtidigt som vi hjälper dig starta företag.

Oavsett vilken långivare du tar hjälp av i framtiden är det viktigt att du tar med detta i din budget. Att låna pengar är en stor del av ditt företags ekonomi och kan påverka företaget på flera olika sätt.

Ett lån kan vara en bra investering som lyfter företaget till att bli ett framgångskoncept. Men om det hanteras ansvarslöst kan det stjälpa företaget och det är därför viktigt att ha god koll på den roll det spelar i företagets ekonomi. Det gäller hela den tid du har lånet.

Stefan Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.