tool iconStarta företag

Starta företag

Alla former av företag, med undantag för enskilda firmor måste registrera sig hos Bolagsverket innan de börjar bedriva sin verksamhet. Som enskild näringsidkare kan du välja att bara registrera dig för skatt hos Skatteverket även om det inte är rekommenderat. Det kostar inget att ta kontakt med oss för att få hjälp med lite frågor om det är något du funderar över innan du tar klivet ut i företagsvärlden!

Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret så slår vi dig en signal i mån av tid. Vår normala svarstid är inom 24h.

Behöver jag registrera mig hos både Bolagsverket och Skatteverket?

Enskilda firmor
När du har en enskild firma bör du registrera dig för F eller FA-Skatt hos Skatteverket. Du kan, men behöver inte registrera dig hos Bolagsverket om du inte vill skydda ditt företagsnamn. Det finns dock fler skäl än så för att registrera sin enskilda näringsverksamhet hos Bolagsverket.

Aktiebolag
Ett aktiebolag kan startas av en eller flera fysiska personer eller juridiska personer. När du startar ett aktiebolag måste du har mins 25 000 SEK i aktiekapital. Du måste registrera ditt företag hos både Bolagsverket och Skatteverket.

Handelsbolag
Ett handelsbolag är ett alternativ om du vill starta ett bolag tillsammans med en annan fysisk person eller juridisk person. Du måste registrera ett Handelsbolag hos både Bolagsverket och Skatteverket.

Kontakta Oss!

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi inom några dagar.

img

Följ oss här

img img img img