Starta företag med banklån

7 October, 2021by Stefan Karlsson1

När man startar företag krävs ofta kapital för att ha råd med de initiala kostnaderna. Om du vill starta aktiebolag måste du även ha råd med minst 25 000:- i eget kapital. En del sparar i förväg för att ha råd att starta sitt företag, men det går också att starta företag med banklån. Att söka banklån kräver att man har en bra affärsidé och kan presentera sitt företag på ett bra sätt för banken. Trots allt är det risken med din affärsidé som avgör hur mycket banken kan låna ut till dig.

Detta krävs för att söka banklån

Innan du beger dig till banken för att söka lån är det viktigt att vara förberedd. Tänk noga igenom din affärsidé och vad som gör att just ditt företag kan lyckas. För att kunna starta företag med banklån krävs också en säkerhet för lånet, som till exempel kan vara en bostad du äger eller en borgensman. Banken tittar också på din privatekonomi och ekonomiska historik. Det är till exempel viktigt att inte ha några betalningsanmärkningar. När du fått banklånet måste du amortera på det, det vill säga betala tillbaka en bestämd summa per månad. Du måste också betala ränta på lånet vilket är den avgift banken tar ut.

Olika typer av banklån för företag

Vanligen kan man välja mellan tre olika typer av banklån för olika situationer. En investeringskredit är ett lån du kan ta om du behöver göra större investeringar i företaget. Pengarna kan till exempel användas till att investera i byggnader, inventarier eller maskiner. Det är ett långsiktigt lån och räntan beräknas utifrån det aktuella betalningsbeloppet. Om du behöver lösa likviditetsproblem kan du istället ansöka om en rörelsekredit. Då kopplas ett kreditbelopp till företagets konto, och du måste utöver ränta på den utnyttjade krediten också betala en årlig avgift. Vid behov av ett mer kortsiktigt lån kan du istället ansöka om en kontokredit. Villkoren för krediten brukar gälla under ett år, och även här kan företaget ta ut pengar från ett kreditbelopp på företagskontot.

Starta företag med banklån online

Om du har en bra affärsidé och är redo att starta företag med banklån kan du börja redan idag. Genom att skicka in en ansökan på till exempel starta-enskildfirma.se får du all hjälp som krävs under registreringsprocessen. En personlig handläggare tittar igenom dina uppgifter innan de skickas vidare till myndigheterna för att se så att allting stämmer. Registreringen tar bara fem minuter, och inom bara några dagar kan du vara igång med din verksamhet. Under tiden du väntar rekommenderar vi att du förbereder dig inför ditt lånesamtal med banken. Med en bra affärsidé och en säkerhet för ditt lån bör du inte ha några problem med att få det beviljat och få råd med allt du behöver vid uppstarten av ditt nya företag.

Stefan Karlsson

One comment

  • Portal 24

    24 June, 2022 at 05:09

    I have heard about sites that will pay you per post on your blog . . The one im planning on joining pays $10 per post. . Anyone know any good ones? Or better ones for that matter?.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.