Starta företag med riskkapital

7 October, 2021by Stefan Karlsson0

Det finns många olika sätt att finansiera ett nytt företag på, och ett av dessa är med riskkapital. Riskkapital är pengar från en investerare som tror på ditt företag, och hoppas på en avkastning på kapitalet i framtiden. Att starta företag med riskkapital kräver att du startar ett aktiebolag. Du måste också ha en riktigt bra affärsidé för att riskkapitalister ska vilja investera i ditt företag. De som kan bidra med riskkapital till ditt företag är antingen riskkapitalföretag eller affärsänglar. För att de ska bli intresserade av en investering krävs att ditt företag är snabbväxande och har goda vinstmöjligheter.

Detta krävs för att söka riskkapital

Eftersom riskkapitalisters inte har lika stor säkerhet som en bank eller andra långivare krävs i de allra flesta fall att du startar ett aktiebolag. På så sätt kan investeraren få aktier i företaget som på sikt kan öka i värde om verksamheten går bra. Riskkapital är idealiskt vid finansiering av företag med hög risk som samtidigt har goda chanser till tillväxt. Då har riskkapitalisten möjlighet att göra en stor vinst på sin investering vilket gör det värt risken han eller hon faktiskt tar.

När du vill starta företag med riskkapital måste du också vara medveten om att investeraren kommer att engagera sig i företaget. Det kan till exempel handla om en plats i styrelsen eller att investeraren på annat sätt är med och styr företaget. Trots allt är riskkapitalisten delägare i verksamheten och vill kunna påverka resultatet.

Det finns två olika sätt att söka riskkapital på. Antingen kan du kontakta ett riskkapitalbolag eller en så kallad affärsängel. Ett riskkapitalbolag är ett företag som endast sysslar med att investera i andra bolag i utbyte mot aktier. En affärsängel är däremot en privatperson som investerar sina privata pengar i mindre nystartade företag. Målet för riskkapitalister är att sälja sina aktier i företaget efter en viss tid och gå med vinst på investeringen.

Starta företag med riskkapital online

Idag går det att starta ett aktiebolag online samma dag som du utvecklar din affärsidé. Internet har verkligen underlättat för företagare som nu kan sköta allting online, alltifrån uppstart och finansiering till försäljning och bokföring. Besök starta-aktiebolag.se för att komma igång att starta företag med riskkapital så snabbt som möjligt. Ett enkelt formulär som fylls i på bara några minuter är allt som krävs för att skicka in din registrering av bolaget. Efter några dagar får du hem alla dokument som behövs för att du ska kunna söka finansiering av din verksamhet. Ett tips för att fånga en riskkapitalists intresse är att vara ute i god tid, skapa en kort och intressant presentation av verksamheten och göra noggrann research kring vilken typ av företag investeraren satsat på tidigare.

Stefan Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.