Starta företag som körskollärare

6 October, 2021by Stefan Karlsson

Om du precis som så många andra har något som du brinner för lite extra är det perfekt att starta företag inom just detta område. Tänk dig till exempel om du älskar bilar. Det finns massor av olika sätt att arbeta med detta. Du kanske dessutom vill få utöva rollen som lärare och ge andra en chans att lära sig något från dig. När du tar initiativet till att starta företag som körskollärare gör du just detta. Du ger också många nya människor en ökad möjlighet att ta sig fram på arbetsmarknaden. Du gör en insatts för Sverige genom att kompetensutveckla befolkningen.

Ditt bidrag till samhället är stort

Du som bestämmer dig för att starta företag som körskollärare ger inte bara kunskaper i hur man kör och ett körkort till Sveriges bilförare. Du ger också många människor något värdefullt att sätta på sitt CV när de ska söka jobb. För inte minst unga människor har detta stor betydelse. Det ger dem en möjlighet att i en jobbansökan eller en anställningsintervju kunna säga att de har körkort. Något som många arbetsgivare i Sverige anser är mycket värdefullt. Även om inte tjänsten i sig som de söker inte kräver det.

Trafiklärarutbildningen är en cirka 1,5-årig utbildning inom Yrkeshögskolan. Det är en utbildning med både teori och praktik.

Lovande arbetsmarknad för körskollärare

Enligt Sveriges trafikskolors riksförbund är arbetsmarknaden god för körskollärare och det finns goda incitament att arbeta inom yrket. De menar att du har stora möjligheter att få arbete direkt efter utbildningen till trafiklärare. I yrket får du möjlighet att ge individuell undervisning. Det ger möjligheter att anpassa utbildningen till varje individs unika förutsättningar. Du får också möjlighet att arbeta med en mycket viktig hälsofråga. Trafiksäkerhet!

I rollen som trafiklärare får du möjligheten att påverka blivande förare i en positiv riktning. Dessutom har du som trafiklärare ett både bildligt och bokstavligt rörligt arbete. Ingen dag är den andra lik. För dig som tycker om att arbeta med människor är det ett perfekt yrke att arbeta inom. Du får ett av de säkraste jobben “på väg” helt enkelt. I yrket som trafiklärare får du se ett konkret resultat av ditt arbete. Dessutom får du vara med att dela elevernas glädje efter godkänt förarprov och ibland stötta elever som underkänts.

Men utöver allt detta så medför också yrket ett brett kontaktnät som du kan ta med dig hela livet. Det ger dig fantastiska förutsättningar när du ska starta företag inom yrket eftersom kontakter är avgörande för alla företagare som vill bli framgångsrika i det som de gör. Kontaktnätet är många gånger det viktigaste för ett företag. Annars fungerar inte verksamheten. Du får inte kunder exempelvis.

Vänta inte med att starta upp

När du ska starta upp vill du komma igång snabbt. Det kan kosta lite. Du kan behöva kapital. Om du vill ha hjälp att finansiera uppstarten finns möjligheten att exempelvis ta ett banklån. Ett annat alternativ är att be investerare om hjälp. Olika alternativ passar olika personer. Det beror mycket på om du har möjlighet att få lån eller inte. En annan sak kan vara storleken på kapitalet du är i behovet. Tänk på att det är dyrare att starta upp ett aktiebolag än enskild firma, även om du slipper bli personligt ansvarig om du har en enskild firma.

Stefan Karlsson

SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Följ oss
Sociala medier
SBF
Svensk Bolagsförmedling
Svensk Bolagsförmedling är Sveriges ledande start-up konsult. Med över 10 års erfarenhet, stort kontaktnät och branschens skarpaste rådgivare hjälper vi stora som små start-ups att uppnå sin fulla potential med skräddarsydda handlingsplaner och smart branding.
Kom i kontakt
Följ oss på sociala medier

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.

Copyright by Svensk Bolagsförmedling. All rights reserved.