För företagare

Bokföring

Bokföring är något som får många blivande företagare att känna sig illa till mods.

Det känns som en hel värld av komplicerade formler, kvitton och fakturor. Vad är moms för något? Hur gör man avdrag? Hur skickar man en faktura?

Kontakta oss idag

Spara timmar på din bokföring

Det viktigaste du behöver veta är det här – Det har aldrig någonsin varit enklare att sköta bokföringen i ett företag och väldigt få företag nuförtiden behöver en revisor eller ekonomiavdelning.

Det beror på att man nu kan sköta sin redovisning digitalt och eftersom att Sverige har väldigt många företag så kan man hitta väldigt bra och enkla redovisningsprogram för en väldigt billig peng.

Det är faktiskt så pass enkelt att du kan öppna ditt bokföringsprogram, välja en summa som du vill fakturera, välja produkten eller tjänsten du vill sälja och slutligen skriva in din kunds mailadress för att skicka ut fakturan – Det är så enkelt!

När du deklarerar utgifter behöver du bara ta en bild på kvittot eller fakturan för köpet, ladda upp det i ditt bokföringsprogram direkt i mobilen – Sen är du klar!

På Svensk Bolagsförmedling tror vi på personliga lösningar för alla företag, i vår erfarenhet är varje verksamhet lika unik som sin grundare.

Det bästa du kan göra för att hitta rätt lösning är att prata med en revisor eller en företagsexpert, så att du säkerställer att du din lösning varken blir för dyr för din verksamhet, eller att den inte är tillräckligt heltäckande för att uppfylla dina behov.

För dig som är ivrig att komma igång så fort som möjligt rekommenderar vi ett utav de två programmen till höger – De är båda ledande inom sina segment på marknaden.

Visma SPCS

Visma är landets största leverantör av bokföringsprogram, de har funnits på marknaden väldigt länge och har ett gott rykte.

De senaste åren har Visma uppdaterat sina program för att vara med användarvänliga och erbjuda mobilsupport, vilket är väldigt viktigt för att kunna konkurrera i dagsläget. Som regel används Visma av större företag som har en ekonomiavdelning eller en revisor.

Om du viii anvanda Visma sa rekommenderar vi att du anvander dig av deras mellanpaket Visma Ekonomi Smart som kostar 189Kr i manaden.

Fortnox

Fortnox har sedan tidigt 2000-tal växt fram som marknadens största utmanare. Deras fokus har alltid varit på enkelhet och att du inte skall behöva en revisor för att driva företag.

En väldigt start plattform, Fortnox kan kopplas samman med din bank, ditt kassasystem eller din webbshop och är helt molnbaserat, vilket innebär att all din information alltid finns på telefonen, datorn och i plattan.

Om du vill använda Fortnox så rekommenderar vi att du använder deras grundpaket, Fortnox Start, som kostar 198Kr i månaden.